Musik och miljöFöreställningar

Information

Musik och miljö

 

Åland är med i årets Östersjöfestival! Klassisk musik kombineras med samtal om hur kultur, politik och vetenskap bör samverka för att skapa en hållbar framtid utgående från det hav som förenar oss – Östersjön.

I det åländska samtalet möts Tatiana Lanshina (RU), ordförande i ReGeneration 2030 och Jochen Lamp (DE), Östersjöfondens pristagare 2019 för att tala om den unga generationens idéer för Östersjöns framtid, skillnader mellan förr och nu och hur samhället och attityder förändrats. Moderator är Hanna Malmodin från Sveriges Radio. Samtalet sker live på scenen i Alandica och sker på engelska.

Efter samtalet streamas Östersjöfestivalens konsert från Berwaldhallen till Alandica. HC Andersens älskade Sagan om den lilla Sjöjungfrun, ges här i en fantasifull musikalisk tolkning av Alexander Zemlinsky. Den världsberömda cellisten Truls Mørk gör sitt första av flera gästspel under säsongen i Berwaldhallen, här med Ernest Blochs vackra hebreiska rapsodi, Schelomo. Havstemat fullbordas med Debussys böljande La mer. Dirigent är det unga finska stjärnskottet Klaus Mäkelä.

Östersjöfestivalen i Mariehamn arrangeras som ett samarbete mellan Östersjöfonden, ReGeneration 2030, Ålands Radio, Alandica Kultur och Kongress samt Ålands landskapsregering

Festivalens längd: 19.00-22.10

Biljettpriser: 12€ (inkluderar en serviceavgift om 2€)

 

Biljetter bytes samt återlöses ej.

 


Föreställningar